Årstider på Kærgården
Tilbage til Startside
Årets gang i tekst og billeder. Klik på billederne og se dem forstørret eller gå til side
Udsigt fra vores panoramvindue
Årstider
(opdateret d. 17.10.2009)

På denne side kan du se nogle billeder fra vores sted taget på forskellige årstider. En del af teksten som skrives på denne side kommer også ud på startsiden.

Oktober 2009

Der er gået utroligt lang tid siden vi har opdateret på vores hjemmeside. Der har været travlt med ombygning og med arbejde. Men nu skal der lidt nyt på. Billedet med nedlægning af jordvarmeslanger fra juli er symbolsk lige nu da vi netop har opstartet vores IVT varmepumpe. Den giver masser af varme og sluger en masse strøm. Det er de knapt 600 meter slanger som ligger ude i vores mark fyldt med Brine (en blanding af sprit og vand) som giver energi der kan konverteres til varme.

Faktisk er vores hus så pænt varmt at vi ikke har haft lyst til at tænde op i brændeovne. Der er mange paramtere at stille på i varmepumpen, så det vil nok tage lidt tid inden vi har kørt den helt rigtigt ind og så skal den jo også kombineres så optimalt med solvarmen som muligt. Vi har jo faktisk haft mange skønne soltimer her i oktober.

Der er heller ikke mange opgaver tilbage med byggeprojektet, men de sidste trækker ud. Vi er i gang med entre, hvor der er støbt nyt gulv og isoleret med 300mm flamingoplader. Loft og vægge skal også ordnes og tilsidst skal der lægges fliser og sættes gelænder på trappe. Mere om det senere.
Marts 2009

Så er det ved at være i slutningen af marts. Det er været super at komme igennem vinteren med det nye tag og nu har vi fået lyset at arbejde længe i når vi går og sætter gibs op og skillevægge placeres på 1. sal. Vi har også fået lagt et flot fyrretræsplankegulv, som er blevet vasket 10 gange med sæbe. Det gik hurtigere end vi regnede med da det bare var en stor flade. Og nu er det snart påske, så skal der planlægges endnu flere opgaver med 1. sal.
December 2008

Vi er nået til afslutningen på 2008 og vi kan se tilbage på et særdeles begivenhedsrigt år. Ikke mindst de sidste par måneder med ombygning og tagprojekt. Som det ses på billedet er der stadig stillads på sydfacaden og vi kommer til at befinde os i ombygnings- og byggeprojekttilstand i de næste mange måneder endnu. Men der er sket rigtigt meget. Weekenden den 8-9 november tog vi det gamle tags tagsten ned med fantastisk hjælp fra familien. Forud havde gået flere weekender med forberedelser og nedtagning af gamle skorstene.

Den 10. november var det
meningen at vores tømrerfirma Munkkholt skulle have hevet gammelt tag ned, men på grund af dårligt vejr blev det udsat til d. 12. november. Så gik det til gengæld stærkt. Der blev kigget op på himlen og skyer med regn var ikke velkomne! Men det holdt fint tørt i den mest kritiske fase. Dog blev der dage med storm og regn, hvor presseninger blafrede og larmede. Vi var dog heldige og kom igennem det uden vandskader. Se bl.a. dette billede af kran, som nedtager del af gamle spær. Efter mindre end to timer var de gamle spær nede og ny rem og midlertidig tagkonstruktion var igangsat. Mindre end 4 uger senere havde vi nyt tag med med masser af vinduer og stor karnap.

Samtidigt skulle vi renovere vores stue: Nye isolerede vægge og hævning af loft. Dette skulle være på plads inden juleaften. Det blev det endnu engang med stor hjælp fra familien og Karin som indimellem malede og satte glasfilt op til kl. 4.30 om morgenen. Vi kunne tage juletræ ind den 23. december kl. 20.00 og ånde lettede og tilfredse ud. Det blev en dejlig jul - også med mere varme i den nyisolerede stue og vores brændeovn som er i drift med godt træk fra nye skorsten.
Oktober 2008

Så nærmer ombygningen med vores 1. sal sig drastisk. Derfor er der heller ikke meget tid til redaktion på hjemmesiden. Men vi satster på at få lagt billeder ud af processen. Vi har allerede flyttet en del om på tingene i huset og vores værelse på 1. sal er ryddet. Nu skal vi så til at tage skorstene ned, men til at begynde med kun dem som vi ikke bruger. Vi vil jo gerne beholde varmen fra brændeovnen lidt endnu, da det er sat ind med nattefrost!
Juli 2008

Vi er godt inde i juli, der er kommet en del regn og alt er grønt og friskt igen efter en meget tør forsommer. Terrassen bliver flittigt brugt til måltider og hygge, selvom det ikke ligefrem er hedebølge. Men der har været rigtigt mange gode sommerdage allerede. Clara har haft ferie i nogle uger og været på besøg hos kusinerne i Husum og været cafeassistent på Ørnereservatet. Nu skal hun med sin Mor og Far til København, hvor der bliver et travlt program.

Vi er kommet tættere på en aftale med vores tagetage byggeprojekt. Faktisk så tæt at vi er begyndt at fjerne isoleringen fra loftet, så håndværkerne kan se og komme til de installationer, da skal pilles ved, når spærerne skal fjernes. Men der er meget der skal besluttes endnu. Skal vi have Jordvarme? Ja det kunne vi godt tænke os. Men mon huset er egnet til det. Og hvad så med gulvvarme? Vi skal tale mere med vores smed om dette umiddelbart efter ferien.

Der er jo også sket en del lånemæssigt i det sidste års tid. Renter er steget og det tæller jo også noget, når det er et stort projekt som dette, hvor der skal udviddes med
120m². Så det er ikke sikkert vi kan tage et billede af et stuehus med tre skorstene til næste år.
Der er stadig tre skorstene på taget. Men måske det er anderledes til næste år?
Maj 2008

Det har været en rigtig dejlig maj indtil nu og selvom det er blevet lidt køligere er det stadig fint, selvom alting da også er ved at være noget tørt. Vi har været på skovtur med familien på Knøsen i Dronninglund storskov, hvor alt muligt lækkert mad var medbragt. Vi har fået ordnet køkkenhave og ukrudt er begyndt at skyde frem, så nu skal der også snart kigges på det. Men også en fræk mulvarp skyder den ene tue efter den anden og Jacob kan ikke få den fanget, så det er lidt ærgerligt med naturens overtag her...

Jacob har klaret de to første uger i sit nye arbejde i IT afdelingen hos Frederikshavn Kommune. Det har været en god start og gradvist er opgaverne begyndt at tegne sig. Jacob skal bla. starte et intranetprojekt op med Sharepoint 2007 og indkalde en masse leverandører til inspirationsmøder om dette. Jacob sidder på kontor med en anden Jacob og en ny kommer til i nærmeste fremtid. Der er 35 ansatte i IT afdelingen med Mogens Kahr Nielsen som Chef.

Clara er begyndt at glæde sig til sommerferien og har lavet "count down" kalender. Karin er ved at planlægge tur til Bornholm, da vores canadiske veninde Dee kommer besøg i juni. Dee vil gerne til Bornholm, fordi det var her hendes nu afdøde mands og vores gode ven Kajs oprindeligt kom fra. Jacob skal dog ikke med derover i denne omgang, men bliver hjemme og passer arbejde og Frede

Så har vi naturligvis også været til Jacobs lillebros bryllup med Maria. Det var en rigtig dejlig fest i Tversted kirke og på Tversted Strandkro.
Bryllup i Tversted Kirke d.26/4 2008

Hele Jacobs Familie ude foran porten på Ørnereservatet

Vores smukke kirsebærtræ

Forår 2008

Så brager aprilsvejret derud af med sol, der farver huden med mere end hvad godt er. Men man skal jo ikke klage selvom der kommer lidt rødlig hud, når nu endelig vejret er fantastisk...Vi har været til en dejlig konfirmation i Husum hos Claras Kusine Julie, hvor der var fantastiks mad og kager og mange gode indslag. En konfirmations teenager kan selvfølge se lidt forbeholden ud for al den personlige omtale når der er så mange andre der lytter og ser! Jacob var med Frede hos sin søster Edith og Finn i Fredensborg, hvor også Karin senere tog med op til en overnating og hyggeligt samvær.

Der er også andre store arrangementer på vej. Jacobs lillebror Peter skal giftes med Maria i Tversted d. 26. april, så det glæder vi os også til. Der har naturligvis også været Polterabend med Peter, hvor det gik livligt til i Aalborg med RIB boats, Go Carts, Spisning på Elbjørn, besøg på Maximbar, Skråen m.m. - Så nu glæder vi os også til at Brylluppet skal forløbe godt.

Jacob skal starte i nyt arbejde d. 2. maj hos Frederikshavn Kommune som IT projektleder med en masse planer om Sharepoint platforme m.m. Rart at dette er på plads og det bliver spændende at lære en ny stor organisation at kende. Fibertex æraen er med andre ord ved at være forbi og nye mennesker og arbejdsopgaver skal afprøves. Det kommer nok også til at smitte lidt af på hjemmelivet, hvor Både Karin, Clara og Frede skal vende sig til at Jacob nu også først kommer hjem om eftermiddagen.

Og så bliver vi spurgt meget om byggeplaner vedrørende vores 1. sals tagprojekt. Og det er bestemt ikke lagt i Mølposen. Tværtimod er der hele tiden lidt i kog og fornyede tilbud skal undersøges nøje. Meget mere om dette senere...
Julie. Hendes konfirmation d.18. april

De fantastikse konfirmationskager som Bo bror havde lavet.

Vinter og snart forår 2008

Vi er i slutningen af februar og foråret har sådan set været her i nogle uger. I hvertfald hvis man ser på temperaturen. Ikke usædvanligt med 8-10 C° . Og masser af vintergækker og krokus er oppe og blomstre. Selv påskeliljer er langt fremme. Det har været sjovt at følge vejrstationen som Jacob fik i julegave af Karin. Og blæst og storm har der også været nok af. Faktisk rekord meget som chefen for Colorline i Hirtshals sagde: de havde aldrig i de 40 år han havde været der skulle bruge Frederikshavn som nødhavn så meget som i år! Så måske er der noget om den globale ændrede vejrsituation. Spørgsmålet er så om det er global opvarmning der er tale om eller. I Grønland har det jo været rekord koldt. Så endnu engang er der mange forskellige udlægninger af tingene...

Karin har haft travlt med arbejdet på
Happydays, hvor ikke mindst en ny hjemmeside har rykket tænder ud. Men nu er den da også blevet flot. Jacob hjalp med at teste inden den gik i luften. Clara har haft en dejlig vinterferie mest med sin far, da moderens karriere har været i højsæddet i de sidste uger. Vi kom ikke så langt på rejsefronten, men havde jo også lige været på et hotelophold ved Østersøen Sierksdorf på Hof Sierksdorf. Selvfølgelig var det storm på vej derned, men vi kom til en rigtig god hotellejlighed med udsigt ud over Østersøen. Så den stod på bytur i Lübeck og vandland og dejlig aftenesmad på hotellets restaurent.

Jacob er stadig i gang med jobansøgninger. Der har været nogle gode jobsamtaler, men det helt rigtige job er ikke fundet/tilbudt endnu. Men måske er det tæt på. Der har været en del afklaringsfaser efter fyringsrunden på Fibertex og tilbuddet Jacob fik med Institut for karriereudvikling (IKU). Selv den administrerende direktør Michael Meulengracht endte jo med at forlade skuden. Det hed sig at han ville "søge nye udfordringer". Flere mener faktisk at han "blev gået" som den sidste af den fyrede gruppe i december 2007. Når men det er ved at være fortid nu.

Der er mange ting at lave på en gård som Kærgården. PT er Jacob i gang med med at klippe hæk ned, så vi kan se ud over marken op mod landevejen. Vejen skal også udbedres og så er der selvfølgelig hele tiden mindre forberedende tiltag til et kommende tagetage byggeprojekt. Foreløbig er der indleveret byggeansøgning til Brønderslev Kommune. Børge har i den sammenhæng endnu engang hjulpet med tingene, og denne gang var det tværsnitstegninger som vi havde brug for. Vi har fået lånetilbud fra banken, men venter til familiens økonomi er faldet på plads. Og så skal vi selvfølge have byggetilladelsen.

Hos Jacobs forældre på Ørnereservatet er der også kommet en flot ny hjemmeside, som Peter har stået for i samarbejde med en ekstern programør. Og så raser der endnu en kamp med eller mod den potentielle gyllestank fra en nok kommende supersvine industri. Nabojorden + gårde er netop opkøbt af stor-entreprenøren Svend Åge Christiansen, som gerne vil opføre en endnu større svinefarm. Midt i dette står den nye Hjørring Kommune med sagen og tilladelser som er fyldt med fejl begået af den tidligere Hirtshals kommune. Og det erkendes helt åbent. Også embedsmands-inhabilitetens grimme ansigt er ved at dukke op. Og dillemmaet om turisme og svineindustri med gyllestank kan forenes er det store hovedbrud. Gylle og gæster kan naturligvis ikke forenes.
Krokus i haven 28. februar 2008

Hof Sierksdorf ved Østersøen

Gården set fra øst 28 februar 2008

Vinter 2008

Vi er kommet et godt stykke ind i det nye år uden alt for meget vintervejr. Det blæser og regner meget og vores vej er hullet igen. Vi havde en rigtig dejlig juleferie med besøg både hos Jacobs mor og far, hos Karins mor og far og hos Jette og Børge. Selv nytårsaften stod i familietegnet med dejlig mad og nytårsstemning ved bordet her på Hallundkær.

2007 sluttede uforudset for Jacob. I de sidste måneder af året var der flere fyringsrunder på Fibertex og i den sidste var Jacob også på listen. Det kom selvfølgelig som en uventet ting, selvom der var meget dårlige økonomiske udsigter for virksomheden. Men Jacob kom ud af det på en rimelig måde med en såkaldt "Outplacement aftale" varetaget af IKU (Institut for Karriere udvikling). Der har været en fin afslutning med gode kollegaer d. 15/1 hvor Jacob herefter har ønsket at være fritstillet. Nu bliver det så tid til at tænke i helt andre baner med jobansøgninger m.m.

Karin har travlt på sit arbejde i Happydays med 12 ansatte alene i marketingafdelingen. Vi var på en dejlig tur med firmaet nede syd for Harzen i november 2007. Det blev en tur i luksusbus, overnatning på wellness hotel og besøg på dejlige tyske restaurenter i nærheden af Gøttingen og Brocken.

Clara er nu halvt inde i tredie klasse og det går rigtigt fint selvom der indimellem skal kæmpes lidt med matematikken. Dansen er også genoptaget i Hjallerup med et endnu større hold.

Vi tænker bestemt også på byggeprojekt og nogle forberedelser er igang. Men selve byggeriets igangsætning vil vi vente med indtil den hjemmelige økonomiske situation er mere afklaret.
En tidlig morgen d. 16. januar 2008
Efteråret 2007

Det har været et dejligt efterår og vi kan se tilbage på nogle meget begivenhedsrige måneder. I sommers havde vi en fantastisk tur til Sydfrankrig, hvor vi fik kørt 5.700 km i Lupoen. Vi nåede at komme helt ned til Costa Brava og var blot 7 km fra den spanske grænse. Men inden da havde vi været i Colmar, hvorefter det gik endnu mere sydpå til Middelhavet ved Cap d'agde. Her badede vi i en lille uge. Senere vi tog på et fantastisk hotelkloster i den lille middelalderby Soréze ikke så langt fra Carcasonne. Og hvilken ro og mad der var her. Vi tog den i et hug hjem og var noget trætte 26 timer efter. Så værdsætter man virkelig at stå ud af bilen på sin egen gårdsplads.

Nå, men vores nedrivningsprojekt af den gamle stald kom vi også langt med. Der har været mange smålpillerier, pudsning og maling osv. Der er også blevet etableret en hule i vores store ahorntræ. Clara har allerede indrettet og invitertet nogle veninder med derop.

Og så er man begyndt at tale juletid - noch einmal. Og ikke overraskende er der allerede ved at være kalenderbookning i den helt store stil med alle de begivenheder som skal indskrives. Vi planlægger dog at holde jul i stille ro og mag bare os tre i år. Det bliver også hyggeligt. Vi kunne skrive meget mere og der kommer nok også lidt flere billeder. Men der er nok at se til her.
En dejlig efterårsdag. Katten Samson nyder også en spadsertur
Claras hule i det store Ahorntræ
Sommer i juni 2007

Den 7. juni er der pragtfuldt vejr med ca. + 25C og der har allerede været mange skønne dage, faktisk fra før påsken. I dag sad vi også ude og spiste aftensmad og måtte have parasollen oppe. Siden sidste vi skrev her har vi været på Sjælland til Finns 50 års fødselsdag (16 maj) , som bla. blev fejret d, 17/5 på Esurm kloster. Rigtigt hyggeligt og lækker lækker mad. Samtidigt nåede vi også at fejre Jennys fødselsdag i Husum, hvor vi tre overnattede den første nat. Om morgenen efter fødselsdagshygge med Jenny gik det så til Fredensborg og Esrum Kloster. Se bla. denne udviklingshistorie vi lavde for Finn.

Efter nogle rigtigt gode dage i Husum og Fredensborg gik det hjemover igen i lupoen, Som heldigvis kørte fint også efter det lidt mærkelige uheld Jacob havde med den efter Påske, hvor den ikke kunne starte. Tilsyneladende en elektronisk ting der skulle resættes.

Men der er løbet meget vand i bækken efter Påske og Kristihimmelfartsferien. Ikke mindst med nedrivning/nedbrydningsprojektet med vores ældste staldbygning som er fra ca. 1880'erne.

Nedrivning sten for sten sommeren 2007

Påskeferie - april 2007

Så blev det endelig forår og påskeferie. Endda med en start der sagde spar to vejrmæssigt. Mere end 20 grader og vindstille søndag d. 1. april. Vi har været til den årlige påskeudstilling på Hirsthals Gl. station, hvor bl.a Inger og Per udstilllede deres fantastiske sjove og flotte malerier. Vi benyttede også lejligheden til et besøg på Villa Vest for at få et stjerneskud med udsigt over Vesterhavet og dernæst en tur til Rubjerg Knude, hvor det meget usædvanligt var næsten vindstille. Billedet her ligner en sommerdag, føltes som en sommerdag, men er taget d. 31. marts! Karin var bange for, at Clara og Jacob skulle falde i havet fra Knuden, men så drastisk gik det nu ikke...

Jacob er igang med etablering af ny hønsegård, som skal både ræve- og mårsikres. Vores markvej skal også have en overhaling. Der kom nemlig mange huller efter snerydning og efterfølgende tø og smat. Karin og Clara har taget malertøj på og er beyndt at shine nogle af de gamle havemøbler op.

Snestormen d. 21, 22 og ? februar 2007

Så tog vejret da noget af et skift. Al snak om global opvarmning må forstumme i nogle dage mens vi sidder indesneet her på Hallundkær som aldrig før. Vi har aldrig oplevet så store snedriver. Også oppe på Hallundkær landevej er der helt lukket. Men vi har hygget os med hjemmearbejde, hjemmebagte fastalavnsboller brændeovn og leg i snedriverne.

Her på andet døgn af snestormen, som er blevet karakteriseret som et vejrmæssigt ragnarok, ser det ikke ud til nogen speciel bedring. Karins mor er dog blevet kørt til lufthavnen i en firhjulstrækker, for hun tror, at hun skal til Kina idag. Nu må vi se om SAS regner med det samme... Se flere vinterbilleder

Vinterferie 2007

Selvom det ikke ligefrem ligner rigtig vinter ligenu med +5 grader, så har Clara fået Vinterferie og vi andre kan også snart glæde os til nogle flere fridage. Billedet viser faktisk hvor grønt det er her midt i februar. Billedet er forøvrigt taget med det nye Olympus SP 700.

Clara har haft besøg af sine kusiner Julie og Jenny og sin fætter Johan. Julie lavede fluks en flot fastalavns designer kjole, som Clara kunne vise stolt frem i skolen. Men storbyen skal også besøges, så det meste af familien er draget til København med toget. Karin skal også slå sig løs derovre sig med gamle veninder.

Jacob får så mere ro til diverse gårdprojekter. Eksempelvis er den ældste af staldbygningerne ryddet for gammelt halm og nedbrydningen med gamle båse og træloft skrider også godt frem. Det er en rar fornemmelse at få dette ordnet, da det har været en bygning vi stort set ikke har brugt i de 9 år vi har boet her. Planen er faktisk helt at jævne bygningen med jorden.

Godt Nytår D. 8. januar 2007

Så blev træet tændt en sidste gang på Jacobs fødselsdag Hellig Tre Konger. Han fyldte 45, og vi havde en rolig fødselsdag med boller og kakao og få gæster - lige efter hans hovede.

Vi er begyndt det nye år ovenpå en hyggelig men også begivenhedsrig juleuge, hvor vi har været på Ørnereservatet, haft besøg fra Husum, hjulpet bedstefar med at flytte de sidste ting fra Præstegården til Hellum og siden taget afsked med Karins barndomshjem i Klokkerholm.
Nu glæder Clara sig til, at der snart kommer noget sne! Imens begynder Jacob og jeg at tjekke Happydays ud for gode sommerferiemuligheder...


Glædelig jul - D. 18. december 2006

Vi når det vel nok - selvom julen som altid er kommet lidt bag på os, og alle planerne om at nethandle julegaver i november og få dem bragt til døren i god tid er erstattet af hektisk julehandel i Aalborg i sikken voldsom trængsel og alarm... Det gjorde vi i dag, efter vi havde hentet årets flotte juletræ - og sikke hyggeligt det var, da vi sad og pustede ud på Claras yndlings-restaurant Bone's efter at have travet Aalborgs gader tynde. Nethandel - go home!

Vi glæder os til at holde jule-aften sammen med besserne fra Klokkerholm, moster Jette, onkel Børge og onkel Peter. Den står på gåsesteg i weber-grill! Så der er også and og flæskesteg for en sikkerheds skyld... På gensyn i 2007.

D. 10. Juni 2006

Så er sommeren for alvor over os - 25 grader d. 10 juni, og Jacob skal til Malaysia, der er det ganske vist varmere endnu og svømmepølen også fin. Men Nordjylland er skøn om sommeren. Vi har haft en meget travl maj og begyndelse på juni. Der har været bryllupper og Sjællandsbesøg og vi har også indimellem besøg fra vores canadiske venner.

Vi nyder også sejrens sødme efter sejren i Vestre Landsret, hvor Karin vandt ultimativt over DTF travel. En dom der sætter endeligt punktum for en sag der har varet i over to år.D. 23. februar 2006

Sidste nyt var sidste nyt da vi lagde noget på sidste gang og der går nogle gange lidt for lang tid imellem... Det er evigheder siden det var jul og vi - Clara og Jacob holder nu lidt vinterferie mens et midler-tidigt tøvejr har sat ind med +3 grader og Karin sidder og skriver tekst til alle mulige rejsemål.

Det har været meget vinter allerede; vores vej har været lukket fire gange, hvilket er rekord mens vi har boet på Kærgården.

Vi opdatere stadig vores Canada side, da der er rigtigt mange billeder at bearbejde og glæde sig over, så det er stadig et kig værd.

D. 5. oktober 2005

Næsten 3 ugers ferie i verdens måske bedste rejseland: Vores Canada-tur bragte os både fy-sisk og mentalt længere væk, end vi har været i mange, mange år og har givet os ubetalelige minder at lune os ved i de kommende vintermåneder.

Vejret var med os, og vi kom på tæt hold af nogle af verdens smukkeste naturpanoramer og en masse vilde dyr - også Grizzly bjørne! Samtidig mødte vi overalt enestående gæstfrihed og rejste på første klasse down memory lane.

Clara holdt sin 7-års fødselsdag hos gode venner i Roberts Creek nord for Vancouver med kæmpepandekager og ginger ale på sengen. Og hun er klar til at sige "See you next year".

D. 22. august 2005

Skole og arbejde er nu dagens orden efter nogle dejlige ferieuger i Nordjylland. Clara er startet fint i 1.a og mange nye bøger er introduceret.

Vi har stadig nogle nogle dej-lige sommerweekender, ikke mindst var uge 34 rigtig som-merlig med mere end 25 C og lange stranddage med bade-ture, selv for Frede, som dog hellere vil skræmme strandens andre fredelige hanhunde end at boltre sig i bølgerne.

Vi har også været på heden oppe ved Ørnereservatet, hvor lyngen blomstre i fuld flor. Der er masser af blåbær og kantareller, som vi fik lidt med hjem af.


D. 27. Juli 2005

Så har vi fået sommerferie og vi begynder at kigge efter det gode vejr hos DMI oftere og oftere nu. Vi har været på nogle køreture i Nordjylland, først op langs østkysten op til Hulsig strand og en anden tur gik til Mariager, hvor vi be-søgte Saltcentret. Her kan man få megen indsigt i saltets vigtige betydning for men-nesket. Vi tog hjem op langs østkysten forbi Øster Hurup og igennem Lille Vildmosen.

Nu står den så på kusine-besøg, Karins fødselsdag og telttur. Så vi skal nok få noget godt ud af sommerferien, trods vejr og vind.

Vi har forøvrigt lagt nogle billeder ind fra vores tur til Glücksburg, hvor vi var i april.

D. 24. maj 2005

Så er der sommer på vej! Weekendvejret lover sol og over 25 grader, så vi glæder os. Der er gang i køkkenhaven, hvor blomster, porrer, salat og ukrudt kæmper den sædvanlige kamp.

Men vores nye krydderurtebed ser meget eksemplarisk ud - og Jacob har brugt timer, kræfter og mange bandeord på at gøre det færdigt. Du er en dygtig mand, Jacob. - Og stædig! Se det flotte resultat her til venstre. Hurra for det!

Og hurra for den redaktionelle omtale af min sejr over en tid-ligere ledelse med fullblown paranoia i krise-virksomheden DTF travel. Læs artiklen fra Magisterbladet nr. 9/05 her.

Det nye stenbed ved vores køkkenhave er netop plantet til med krydder urter

D. 27. april 2005

Vi har fejret foråret med at købe nye malerier på årets påskeudstilling i Nordjylland - jo, den på den Gamle Station i Hirtshals. Vi købte to kunst-værker af Per Ekmann, som udstråler al den livsglæde man kan tænke sig i vores forårs-lyse stue - se billedet til venstre.

I morgen tager vi til Glücksburg, hvor vi tjekker ind på 4-stjernet hotel ved Flensborg Fjord for et par dage. Jo - det er skønt at få foden indenfor i rejsebranchen igen. Og skønt, at jeg vandt en klar sejr i byretten over DTF travel, som jo desværre er en af den slags virksomheder i samme branche som lader meget tilbage at ønske...


Clara foran vores nye dejlige malerier

D. 12. Februar 2005

Denne tekst er skrevet da årets første barske snestorm ramte landet. Karin og Clara tog med familien til Husum, men kom godt derover lige inden det gik løs...

Jacob gik og fik ordnet nedskæringen af vores naurhæk der var vokset op i mere end 2,20 mester højde. Nu er den noget lavere og man kan se langt mere af omgivelserne. Karin var meget nervøs for dette for hende drastiske tiltag. Men hun vænner sig jo nok og glæder sig måske også i det skjulte over lidt mere lys?

Vi savner Rosa-missen, som nu er blevet efterlyst. Den har været væk i mere end tre uger. Snøft! (Jacob)

D. 19. Januar 2005

Året begyndte med brask og bram: Orkanen rev et par tagplader, nogle vinduer og hele drivhuset med sig, men vi slap nådigt...

Vi kigger i øjeblikket på tegninger til overetagen og pønser på, hvad det nye år skal bringe: Skotrenderne på taget undgår ikke en udskiftning, men vi er forsigtige med at sætte de helt store ombygninger i gang - blot fordi renten er gunstig og bankerne sultne. Vi har jo et skønt hus.

Vinteren er en hyggelig tid med levende lys og tid til at læse bøger, men foråret kan pludselig også være her med mere udeliv i form af både havearbejde og rejseaktivitet - og det er jo ikke så tosset.

Umiddelbart efter nyttår Vores staudebed med fuglekasse i baggrund En skyet dag i augsut set fra gårdspladsen. Ombygningen er i fuld gang! Et septemberbilled med regnbue Først i december 2003, hvor der er gang i alle lys.
Tilbage til start
Vinter02 Haven juni 03
Hus September 03
Hus August 03 Hus December 03
Familien i haven 2003
Snefald før vi tog til Ægypten. Vi havde en dejlig tur på Ryå d. 21 maj 2004
Marts og vintergækker
Hus Februar 04
Påskelam 2004 Tur på Ryå Clara og farfar i Råbjerg Stene juli 2004
Søndag den 19. december 2005. Det blev en rigtig flot vinterdag. -5C i dagtimerne.
Clara & Frede august 2004 I solnedgangen august 2004 Fælles mussejagt Flot december dag
Snestorm 13 Februar